Συνέδριο με θέμα "Η στάση των ΜΜΕ στα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας" (20/9/2004)

Διήμερο διακρατικό συνέδριο με θέμα «Η στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας» διοργανώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, από την «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Ισότητα και την Κοινωνική Συνοχή» στο πλαίσιο της υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) καθηγητής Δημήτρης Χαραλάμπης, ο καθηγητης του τμήματος Eπικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μιχάλης Μεϊμάρης, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Νίκος Μεγγρέλης, η πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Adriana Flores-Borquez, ο διευθυντής της εφημερίδας "Απόφαση" Φώτης Σιούμπουρας και ξένοι δημοσιογράφοι. Επίσης θα μιλήσουν εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη και εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων στη χώρα μας. Συντονιστής του συνεδρίου θα είναι ο διευθυντής σύνταξης του ΑΠΕ Νικόλας Βουλέλης.

Το συγκεκριμένο υπόεργο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal έχει ως άμεσο στόχο την ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων της Αττικής στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Με μια σειρά δράσεων, που αναπτύσσονται από τους 24 φορείς που συμμετέχουν σε αυτό, έχει επίσης σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας καθώς και στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ρόλο συντονιστή στο συγκεκριμένο έργο έχει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Τιτάνια".