Κοινοτικό πρόγραμμα Equal - Πρόγραμμα Κατάρτισης - Μετανάστες (7/4/2004)

 

Πρόγραμμα Κατάρτισης Πολιτισμικών Διαμεσολαβητών πραγματοποιεί το ΚΕΚ ΑΚΜΩΝ, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Equal και της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Φόρουμ για την Κοινωνική Συνοχή. Στο πρόγραμμα μετέχουν 20 μετανάστες, μετανάστριες και πρόσφυγες. Διαρκεί 300 ώρες και οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με γνώσεις και δεξιότητες ώστε στη συνέχεια να αναλάβουν την ενημέρωση, εξυπηρέτηση και καθοδήγηση μεταναστών και προσφύγων.
     Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του Φόρουμ για την Κοινωνική Συνοχή δύο βασικοί συνεργάτες του περιοδικού "Μέτοικου" η ¶ντλα Σασσάτη και ο Γιουσούφ Αζέρ Σαμουέλ, παρακολουθούν ήδη το διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ''European Master in E-Business Management'' με εφαρμογές στα νέα μέσα ενημέρωσης. Το περιοδικό "Μέτοικος" κυκλοφορεί στο πλαίσιο της υλοποίησης επιμέρους δράσεων του Equal.
     Το πρόγραμμα διεξάγεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην επικοινωνία, την εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Πολωνία και το Λουξεμβούργο.