Περιοδικό Μέτοικος - Κοινοτικό πρόγραμμα Equal - Μετανάστεs  (05/01/2004) 

Με την συνεργασία Κοινοτήτων Προσφύγων και Μεταναστών κυκλοφόρησε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) το τρίτο τεύχος του περιοδικού ''Μέτοικος'', στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου ''Φόρουμ για την κοινωνική συνοχή'' του κοινοτικού προγράμματος Equal, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     Τα θέματα του τελευταίου τεύχους του περιοδικού επικεντρώνονται σε ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην χώρα μας με κυριότερο το θέμα της εκπαίδευσης των μεταναστών-μαθητών. Επίσης περιλαμβάνονται συνεντεύξεις και άρθρα από πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας για θέματα που σχετίζονται με την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία καθώς και πληροφορίες για βιβλία και εκδηλώσεις που αφορούν τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών. Επίσης υπάρχει άρθρο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ελευθέριου Τζιόλα για θέματα που απασχολούν τους μετανάστες
    Η ύλη του περιοδικού που γράφεται κυρίως από μετανάστες και πρόσφυγες είναι στα ελληνικά και στα αραβικά ενώ περίληψη υπάρχει στα αλβανικά, ρωσικά, αγγλικά και τουρκικά.
    Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος Equal, την ευθύνη του οποίου έχει το Υπουργείο Εργασίας, έχει συσταθεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Ισότητα και την Κοινωνική Συνοχή στην οποία συμμετέχουν 24 φορείς, μεταξύ των οποίων και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων από την Αττική. Το ΑΠΕ έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου.